درختان پسته هزاران سال است که در خاورمیانه رشد کرده اند. ایران در این زمینه از پسته قم که یکی از شهر ها و برندهایی است که در حال تولید و توزیع این محصول است استفاده کرده و مارا جز برندهای برتر جهان نموده است.
پسته همیشه یک خوراکی مورد علاقه در این منطقه بوده است. پسته در عهد عتیق ذکر شده است.
در ایران (ایران امروزی) تجارت پسته و مالکیت باغات پسته به معنای ثروت و مقام بلند بود. افسانه ها حاکی از آن است که پسته مورد علاقه ملکه سبا بود که تمام تولیدات زمین خود را برای خود و دربارش می خواست.
از طریق فتوحات اسکندر مقدونی (334-323 قبل از میلاد)، مهره به یونان رسید. بعدها، تحت حکومت امپراتور روم تیبریوس (قرن اول پس از میلاد)، آجیل به ایتالیا و اسپانیا نیز وارد شد.
در ژوئیه 2003، سازمان غذا و داروی ایالات متحده اولین ادعای بهداشتی واجد شرایط مربوط به مصرف دانه ها (از جمله پسته) را برای کاهش خطر بیماری قلبی تایید کرد: “شواهد علمی نشان می دهد، اما ثابت نمی کند
که خوردن 1.5 اونس (42.5 گرم) در روز از اکثر مغزها، مانند پسته، به عنوان بخشی از رژیم غذایی کم چربی اشباع شده و کلسترول ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
اگرچه یک وعده معمولی پسته انرژی غذایی قابل توجهی را تامین می کند (جدول تغذیه)، مصرف آنها در مقادیر معمولی با افزایش وزن یا چاقی مرتبط نیست.
یک بررسی از تحقیقات اولیه نشان داد که مصرف پسته فشار خون را در افراد بدون دیابت کاهش می دهد.
در یک بررسی سیستماتیک منتشر شده در سال 2021، نویسندگان دریافتند که مصرف پسته به مدت سه ماه یا کمتر به طور قابل توجهی باعث کاهش سطح تری گلیسیرید می شود.
مانند سایر دانه های درخت، آفلاتوکسین در پسته هایی که برداشت ضعیف یا فرآوری شده اند یافت می شود.
آفلاتوکسین ها مواد شیمیایی سرطان زای قوی هستند که توسط کپک هایی مانند آسپرژیلوس فلاووس و A. parasiticus تولید می شوند.
آلودگی کپک ممکن است از خاک، ذخیره سازی ضعیف و انتشار توسط آفات رخ دهد. سطوح بالای رشد کپک معمولاً به صورت رشد رشته مانند خاکستری تا سیاه ظاهر می شود.
خوردن پسته آلوده به کپک و آفلاتوکسین خطرناک است. آلودگی آفلاتوکسین یک خطر مکرر است، به ویژه در محیط های گرمتر و مرطوب. غذای آلوده به آفلاتوکسین به عنوان عامل شیوع مکرر بیماری های حاد در بخش هایی از جهان شناخته شده است.
پوست پسته معمولاً قبل از برداشت به طور طبیعی شکافته می شود و پوسته ای روی دانه های دست نخورده را می پوشاند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.