تولید و مصرف انار به دلیل طعم و مزه و تغذیه آن همواره رو به افزایش بوده است.
با این حال، در طول فرآوری میوه، تعداد زیادی محصولات جانبی مانند پوست و دانه تولید می شود که در صورت عدم رسیدگی صحیح می تواند منجر به مشکلات آلودگی محیط زیست شود.
پوست انار حدود 26 تا 30 درصد وزن کل را به خود اختصاص می دهد، در حالی که حاوی مواد فعال زیستی فراوانی است.
این مقاله یک بررسی کوچک از خصوصیات و عملکردهای فیزیولوژیکی ترکیبات فعال زیستی کلیدی در رب انار ترش کیلویی را انجام می دهد و به طور جامع اثرات آنها را بر سلامت انسان ارزیابی می کند.
در این بررسی اجمالی، مواد اصلی فنلی موجود در پوست انار، از جمله تانن ها، فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک خلاصه می شود.
فیبر غذایی و سایر مواد فعال زیستی مانند آلکالوئیدها، مواد معدنی و ویتامین ها نیز ذکر شده است.
این اجزا با بهبود نشانگرهای زیستی اکسیداتیو و از بین بردن یا خنثی کردن گونههای فعال اکسیژن به عنوان آنتیاکسیدان عمل میکنند و به عملکردهای گسترده آنها مانند ضد التهاب، ضد سرطان، ضد باکتری و محافظت از قلب و عروق کمک میکنند.
به طور کلی، پیشبینی میشود که از طریق درک عمیقتر ترکیبات فعال زیستی در پوست انار، میتوان از منابع زائد برای کاربردهای فیزیولوژیکی مجدداً استفاده مجدد کرد
یک سوم مواد غذایی تولید شده برای مصرف انسان در جهان از بین رفته یا هدر رفته است.
از نظر کمی، این نشان دهنده 1.3 میلیارد تن و هزینه ای در حدود 990 میلیارد دلار، شامل ضایعات فرآوری مواد غذایی و تلفات مواد غذایی است.
در این میان، صنعت فرآوری میوه و سبزیجات یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات جانبی است که تقریباً 45٪ را به خود اختصاص داده است (3). فرآورده های فرعی تولید شده نه تنها باعث هدر رفتن منابع می شود، بلکه در صورت عدم درمان مناسب باعث ایجاد مشکلات آلودگی محیط زیست نیز می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.